ALBLASSERDAM – Naar aanleiding van schriftelijke vragen van de D66, is op de website van de gemeente Alblasserdam een actuele lijst gepubliceerd, waarop te zien is welke stichtingen, verenigingen en bedrijven vorig jaar subsidie van de gemeente Alblasserdam hebben gekregen en hoeveel geld deze maatschappelijke partners dit jaar krijgen. In het totaal gaat het om ruim drie miljoen euro subsidie die dit jaar uitgegeven gaat worden. De grootste bedragen gaan in 2018 naar de Stichting Welzijn Alblasserdam met 696.839 euro, Stichting Vivenz met 418.000 euro, de openbare bibliotheek met 376.237 euro en Stichting Sociaal-Cultureel Centrum Alblasserdam (Landvast) met 318.000 euro.

Op de lijst staan in het totaal 65 maatschappelijke partners die actief zijn in Alblasserdam of voor Alblasserdammers. Het gaat daarbij in de meeste gevallen om stichtingen en verenigingen. Verder staat er op de lijst één bedrijf: Tribus Pro uit Alblasserdam. Dit bedrijf krijg dit jaar 98.000 euro voor onder meer de begeleiding door een ‘brugcoach’, om de overgang van de basisschool naar de brugklas soepel te laten verlopen.

De top 10 van maatschappelijke partners waar dit jaar het meeste geld naartoe gaat, zijn

  1. Stichting Welzijn Alblasserdam 696.839 euro.
  2. Stichting Vivenz 418.000 euro.
  3. Stichting Openbare bibliotheek 376.237 euro.
  4. Stichting Sociaal-Cultureel Centrum Alblasserdam (Landvast) met 318.000 euro.
  5. Beheerstichting Sport Alblasserdam (Blokweer) 279.000 euro.
  6. Stichting Wasko 153.150 euro.
  7. Stichting Yulius 121.000 euro.
  8. Stichting ondernemersfonds Alblasserdam 121.000 euro.
  9. Stichting huisvesting OBA (Openbare Bibliotheek) 112.046 euro.
  10. Stichting Jeugd-Punt (jongerenwerk) 106.651 euro.

Hieronder is de complete lijst te zien.

 

Stichting Vivenz, Stichting Openbare Bibliotheek (a-z), Stichting Wasko, Stichting Ondernemersfonds Alblasserdam, Stichting Yulius, Stichting Reformatorische Peuterspeelzalen Alblasserdam, Stichting VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland, Stichting PIT kinderopvang & onderwijs, Vereniging Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden, Muziekvereniging Excelsior, Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria, Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs, Stichting Scouting Alblasserdam, Historische Vereniging West-Alblasserwaard, Verenigde Alblasserdamse Hengelaars, Voorkom!, Christelijke Korfbal Club Kinderdijk, Zwem- en Poloclub “Wiekslag”, Atletiek Vereniging AAA, Alblasserdam Turkse Kulturele Vereniging (Turk Kultur der Neg), Alblasserdamse Gymnastiek Vereniging “Kracht Door Oefening (K.D.O.)”, Voetbalvereniging Alblasserdam, Clubgebouw V.V. de Alblas, Reformatorische Oratoriumvereniging Cantate Domino, Stichting Wielerronde Alblasserdam, Stuurgroep Vakantie Bijbel Week, Vereniging voor Interkerkelijke Jeugdevangelisatie, Hooglander C.J., Christelijke Oratorium Vereniging (C.O.V.) Egberts, Stichting Avond 4 daagse Alblasserdam, Alblasserdamse IJsclub, Gehandicapten Adviesraad Alblasserdam, Stichting Seniorenraad Alblasserdam, Gospelkoor “His Voice”, VVN afd West Alblasserwaard, Kinderdijkse Voetbalvereniging “De Zwerver”, Hockeyclub Souburgh, Alblasserdamse Tennis Vereniging, Lionsclub Alblasserwaard Souburgh, Alblasserdamse Reddingsbrigade, Postduivenvereniging “De Doorzetters”, Stichting Sociaal-Cultureel Centrum Alblasserdam, Stichting Huisvestiging OBA, Stichting Fondswerving Evenementen Alblasserdam, Stichting Jeugdland, Stichting Schuldhulpmaatje Drechtsteden, Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken, Afdeling Alblasserdam, Speeltuinvereniging Kinderdijk, Ideele Stichting Wereldwinkel Alblasserdam, Nederlandse Patientenvereniging Afdeling Alblasserdam en Nieuw Lekkerland, Stichting Welzijn Alblasserdam, Beheerstichting Sport Alblasserdam, Stichting Jeugd-Punt, Stichting Sporthal Molenzicht, Stichting Rivas Zorggroep, Tribus Pro, Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid, Stichting Ds. G.H. Kerstencentrum, Stichting Havenfestival Alblasserdam, Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid, Stichting Voedselbank Alblasserdam, Stichting Slachtofferhulp Nederland, Stichting Antes, Badmintonclub Alblasserdam, Volleybalvereniging Smash ’66.