ALBLASSERDAM – Dinsdagavond 11 september 2018 vond de allereerste Dok11 ClubkasRun plaats in Alblasserdam. Het is de 22e keer dat de ClubkasRun werd georganiseerd (voorheen door Rabobank). Het evenement is onderdeel van het Havenfestival in Alblasserdam. Dok11 Gezondheidscentrum is vanaf dit jaar verantwoordelijk voor de sponsoring en neemt tevens de organisatie voor haar rekening samen met de ervaren Atletiek Afdeling Alblasserdam.

Iedere gelopen ronde van 2,5 km wordt beloond met € 1,50. Door een bonus-systeem, mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Alblasserdam, hoopte het gezondheidscentrum nog meer mensen in beweging te krijgen tijdens de ClubkasRun. En dat is gelukt.  Deze editie heeft verschillende records gebroken:  Zo kende de run dit jaar voor het eerst meer dan 1000 deelnemers en zijn er voor het eerst méér dan 2000 rondjes gelopen (2011 om precies te zijn).

De winnaar van dit jaar is Gymnastiek Vereniging KDO met 220 deelnemers, die ruim € 600 bij elkaar liepen. Dankzij het bonussysteem komt daar nog eens € 125 bij, waardoor KDO een mooi bedrag tegemoet kan zien voor in de clubkas. VV De Alblas werd nummer 2 en CKC Kinderdijk staat op de 3e plaats in het eindklassement.

Hekkensluiter van het klassement was de Manege Alblasserdam met bijna 40 rondjes. Hoewel dit aantal officieel niet in aanmerking komt voor een bonus, heeft Dok11 toch besloten om eenmalig een extra uitkering te doen van € 25 als aanmoedigingsbijdrage voor deze club. De organisatie hoopt deze en alle andere verenigingen volgend jaar met nog meer deelnemers (renners of wandelaars) op het parcours terug te zien.

Namens Dok11 bedanken Charlotte Mallee en Thijs Donkervoort alle deelnemers en supporters voor hun enthousiasme. En speciale dank aan alle vrijwilligers die belangeloos hebben meegewerkt aan dit evenement.

Foto’s: Dok11 en wethouder Arjan Kraijo.