ALBLASSERDAM – De afgelopen dagen is er op en rondom de Alblas in Alblasserdam hard gewerkt. Nabij de Dam is een groot ponton geplaatst voor het concert dat zaterdagavond 8 september 2018 wordt gehouden. Er zijn vanavond optredens van zangeres Do, coverband Unbend, Soli Deo Gloria in big band formatie en een dj. Het evenement wordt dit jaar voor het eerst gehouden en wordt georganiseerd door de stichting Op De Alblas.

Opvolger Alblaspop
Waar voorheen Alblaspop in het weekend vóór het Havenfestival op de agenda stond, zal nu dus het Concert op De Alblas plaatsvinden. Op zaterdag 8 september klinkt vanaf 17.00 uur muziek vanaf een ponton van tien bij tien meter. Om 17.00 uur wordt gestart met rustige achtergrondmuziek en vanaf 19.00 uur beginnen de optredens op een overkapt concertpodium, met Soli Deo Gloria in bigband formatie, zangeres Do als hoofdact, Unbend en een DJ.

De catering wordt verzorgd door de omliggende horecagelegenheden van Le Barrage, Blieck’s Point en het Wapen van Alblasserdam. Bij Le Barrage kan een speciaal ‘Concert op De Alblas-arrangement’ aangeschaft worden.

Bootjes
De opstelling op het ponton wordt gericht naar de sluis op de Dam en is ook vanaf Le Barrage en vanuit de Polderstraat goed te zien en te horen. Bootjes zijn welkom om aan te meren rondom het ponton en langs de kant van het water. “We hebben ontheffingen gekregen voor alle bootjes die dan komen. Zij mogen die avond ook na zonsondergang varen. Met verlichting uiteraard”, legt Arie den Boer uit. Het Concert op De Alblas duurt tot 23.00 uur.

Belangrijk is dat mensen zich moeten inschrijven als ze met een bootje op de Alblas willen varen. Opgeven kan tot 12.00 uur via maat@arjan-linda.nl. (vol=vol)