ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn de eerste boetes uitgedeeld aan automobilisten die bij de kruising Vinkenpolderweg / Oude Torenweg in Alblasserdam direct afsloegen naar de Vinkenpolderweg richting Oud-Alblas. De kruising is afgelopen jaar aangepast en sinds enkele maanden geven borden aan dat, wie het dorp uit komt en naar Oud-Alblas af wil slaan, eerst een ronde moet maken over de verderop gelegen Wensveenrotonde. Dit om opstoppingen te voorkomen.

Ook verkeer vanuit de Polderstraat dat recht over wil steken naar de Vinkenpolderweg / het Westeinde moet eerst via de rotonde rijden. In de praktijk blijkt dat heel veel mensen dit niet doen. Zeker op rustige momenten, als ander verkeer geen last heeft van direct afslaan, rijden maar weinig mensen een rondje via de rotonde.

104 euro
Vorige week zondag werden voor de overtreding de eerste boetes uitgedeeld. Automobilisten die zondagochtend het bord negeerden, ontvingen deze week een boete van 104 euro.

Geen kip op de weg
Lammy Timmer-Popken uit Oud-Alblas was één van hen. Zij waarschuwt via Facebook haar dorpsgenoten. “Beste dorpsgenoten, wie gaat er wel eens vanaf de Torenbrug linksaf richting Oud-Alblas? Doe het niet. De bekeuring van 104 euro lag vanmiddag in de bus. Voortaan dus toch maar het onnozele rondje rijden,” aldus Timmer. De Oud-Alblasse sloeg af terwijl het erg rustig was. Ze schrijft: “Ik was inderdaad linksaf geslagen, maar er was geen kip op de weg. Dus gemeente: beperk de maatregel. Laat deze alleen gelden op drukke tijdstippen en niet op zondagochtend,” luidt haar advies.

Taalfout
Op de nieuwe borden staat overigens een taalfout. Op alle borden is de letter ‘h’ achter Souburg vergeten. “Het is beter en bekender om het vertrouwde Souburgh met de ‘h’ van “hockey” te blijven schrijven. Opdracht tot compleet maken van de naam is eerder deze week al verstrekt,” zo liet de burgemeester onlangs via Twitter weten.