REGIO – Wegens grote belangstelling worden op zaterdag 15 september 2018 extra rondleidingen bij HVC Dordrecht gegeven. HVC haalt in de regio het afval op en verwerkt dit. Hoe werkt het warmtenet? Hoeveel elektriciteit en warmte kun je maken van restafval? Wat zijn de ontwikkelingen van het  warmtenet Dordrecht? Het antwoord op deze en alle andere vragen krijgt men tijdens de extra kijkdag op zaterdag 15 september bij de afvalenergiecentrale van HVC.  Hier wordt restafval (afval dat niet meer gerecycled kan worden) omgezet in stroom en warmte. Deze warmte voedt het warmtenet van Dordrecht.

In verband met de veiligheid is de minimum leeftijd 11 jaar, moet men goed ter been zijn, stevige schoenen dragen en geen hoogtevrees hebben. Inschrijven kan via www.hvcgroep.nl/kijkdag-dordrecht.

Programma
De rondleidingen starten om 9.30 uur, 12.15 uur en 15.00 uur. Het programma bestaat uit ontvangst met koffie of thee, een korte presentatie met film en daarna een rondleiding door de afvalenergiecentrale en de turbine. Dit alles duurt bij elkaar ongeveer anderhalf uur.