ALBLASSERDAM – Het evenement Jeugdland is maandag 20 augustus 2018 van start gegaan in cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Bijna 450 kinderen deden op de eerste dag mee aan de activiteiten in en rondom Landvast. Dat is een record. De kinderen konden onder meer knutselen, timmeren, figuurzagen, korfballen, muziek maken, bloemschikken en gamen op een groot scherm. De populaire vakantie-activiteitenweek voor kinderen, die traditiegetrouw in de laatste week van de schoolvakantie plaatsvindt, duurt tot vrijdag 24 augustus. Het thema van deze 52e editie van Jeugdland is ‘waterwereld’.

“In tegenstelling tot andere jaren hebben wij geen speciale opening voor Jeugdland. De kinderen staan altijd te trappelen om naar binnen te gaan en dat is het belangrijkste. Er zijn zoveel activiteiten gepland dat wij ze alle tijd willen geven om deze te ontdekken,” aldus Dimphi van Amen van de organisatie.

Beroependag
Donderdag zijn de burgemeester en wethouders aanwezig om heel de dag te helpen bij de activiteiten. Op deze middag is ook de prijsuitreiking van het huttendorp en is er op het buitenterrein een beroependag.

Scouting
Vrijdag zijn de kinderen te gast bij de Alblasserdamse scouting aan de De Savornin Lohmanweg. Men kan daar onder meer broodjes bakken, spijkerbroekhangen en een brug bouwen. Door de populariteit van dit evenement en de beperkte ruimte is het vanaf nu niet meer mogelijk om voor deze dag in te schrijven. Kinderen met een weekkaart of vrijdagkaart hebben toegang.

Programma
De rest van het programma van deze week is hier te vinden.

Tekst en foto’s: Peter Stam.