ALBLASSERDAM – De politie, brandweer en ambulancedienst zijn vrijdagavond 3 augustus 2018 opgeroepen voor een melding in de Ganzerik in Alblasserdam. Een dochter wilde bij haar vader langsgaan. Toen de deur niet open werd gedaan, vertrouwde zij het niet. Ze belde de politie. De politie ging via de buren naar de achterkant van de woning. Nadat een agent op een ladder was geklommen, bleek dat de man boven lag en onwel was geraakt.

Niet veel later kwam een ambulance ter plaatse om de man op te halen. Omdat de man op de bovenverdieping lag, was tilassistentie gewenst. De brandweer kwam daarom met spoed ter plaatse om de man naar beneden te tillen. Vooraf werd met een ventilator frisse lucht de woning in geblazen.

De onwel geworden man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij moet daar de komende dagen ter observatie blijven.

De aanwezigheid van de hulpdiensten in de Ganzerik trok veel bekijks. Om ongehinderd te kunnen werken en de privacy van de patiënt te waarborgen, werd een deel van de straat door de politie afgezet met lint.