ALBLASSERDAM – In de vroege ochtend van dinsdag 31 juli 2018 is een 26-jarige vrouw uit Alblasserdam met haar auto tegen het hekwerk langs de Dam in Alblasserdam gebotst. De vrouw reed rond 05.20 uur richting De Helling. Ter hoogte van de brandweerkazerne ging het mis.

Bij de politie verklaarde de Alblasserdamse dat ze was uitgeweken en daardoor tegen het hek was gebotst. Waarvoor de vrouw was uitgeweken, wist zij zich niet meer te herinneren. Door de botsing raakte het hekwerk en de auto zwaar beschadigd.

Eén van de pijpen van het hek, schoot tijdens de botsing dwars door de voorruit en daarna door de zijruit van de auto. De vrouw, die alleen in de auto zat, bleef ongedeerd. Het hekwerk, dat eigendom is van de gemeente Alblasserdam, wordt binnenkort gerepareerd. De auto is total loss geraakt en is door een bergingsbedrijf meegenomen.