ALBLASSERDAM – De traumahelikopter is zondagmiddag 29 juli 2018 geland bij de Molenkade in Alblasserdam, nadat een 76-jarige Duitser last had van een allergische reactie na een insectensteek. De toerist, die een bezoek bracht aan de Kinderdijkse molens, werd aan het begin van de middag geprikt door een insect. Volgens de man werd hij geprikt door een zwart met rood beest. Niet veel later kreeg de zeventiger een allergische reactie. Onder meer zijn tong werd dik. Omstanders belden de meldkamer en niet veel later werden de politie, een ambulance en het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter opgeroepen.

De helikopter landde in het weiland achter de Molenkade. Door de droogte veroorzaakte dit een flinke stofwolk.

De toerist kreeg ter plekke antistoffen toegediend en is daarna per ambulance, met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.