ALBLASSERDAM – Een 17-jarige fietser uit Krimpen aan de Lek en een 18-jarige scooterrijder uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn vrijdagochtend 20 juli 2018 op elkaar gebotst in Alblasserdam. Het ongeval gebeurde op de West-Kinderdijk, ter hoogte van de oude loods van Mercon Kloos. De fietser reed richting Alblasserdam en de (snor) scooterrijder richting Kinderdijk. Ter hoogte van de hoek van de loods en de bocht in de weg zagen de twee elkaar te laat aankomen en botsten op elkaar.

De fietser liep diverse schaafplekken op. Daarnaast had hij flink last van zijn ribben. De tiener is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De scooterrijder had een wond op zijn bovenarm, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Door de aanrijding brak het windscherm van de scooter en raakte een aantal kappen beschadigd.

De scooterrijder is door de politie als verdachte gehoord, omdat de 18-jarige met zijn (snor) scooter op een onverplicht fietspad reed. Ondanks het feit dat dagelijks veel (snor)scooterrijder daar rijden, is het pad alleen bedoeld voor fietsers en voetgangers. Snorscooters met draaiende motor moeten, ondanks hun maximumsnelheid van slechts 25 kilometer per uur, gebruik maken van de rijbaan op dijk, waar de maximumsnelheid voor het overige verkeer 50 kilometer per uur is.