ALBLASSERDAM – Via Facebook wordt melding gemaakt van een kinderlokker in Alblasserdam. Bij de politie is hier echter niets over bekend. Afgelopen zaterdag zou bij een speeltuin bij het Boerenpad ‘een serieuze poging tot ontvoering’ van twee kinderen hebben plaatsgevonden. De daders zouden een man een vrouw zijn geweest. “Wij zijn ons allemaal rot geschrokken en willen iedereen waarschuwen,” meldt de tante van de kinderen op Facebook. Volgens de tante heeft de politie in de omgeving gezocht, maar zijn de twee personen niet aangetroffen.

Het bericht is inmiddels diverse keren gedeeld en overgenomen.

De politie laat weten niets van het voorval af te weten. “In onze systemen kan ik hier niets over vinden. Hebben mensen informatie, dan moeten ze dit vooral doorgeven aan de politie,” zo luidt het advies van politiepersvoorlichter Wim Erkelens. Die informatie kan doorgegeven worden via 0900-8844. Bij spoed mag direct 112 gebeld worden.

Ook bij de wijkagenten van Alblasserdam is er geen melding over een poging tot ontvoering bekend.

De moeder van de kinderen laat weten dat het verhaal echt waar is. Zij gaat (nogmaals) contact opnemen met de politie over het voorval.