ALBLASSERDAM – Een duif heeft maandagmiddag 16 juli 2018 enige tijd vastgezeten aan een tak van een boom achter restaurant Le Barrage op de Dam in Alblasserdam. Het dier had een stuk visdraad aan zijn poot hangen en kwam daarmee vast te zitten aan een tak. De duif hing daardoor op zijn kop en kon niet meer loskomen. Een meisje uit Nieuw-Lekkerland zag het dier en belde samen met haar moeder de brandweer.

De brandweer van Alblasserdam en de hoogwerker van Papendrecht kwamen ter plaatse voor hulp. Een brandweerman heeft het visdraadje los geknipt en de duif naar beneden gehaald. Daar werd het dier in een kartonnen doos gestopt en meegenomen naar de brandweerkazerne.

Niet veel later kwam de dierenambulance om de duif op te halen. De vogel is naar de Stichting Vogelklas Karel Schot in Rotterdam gebracht.