ALBLASSERDAM – Stichting De Verhuisfamilie heeft een nieuw bestuurslid verwelkomd: Simone van Heeren. Zij is deze week aan de slag gegaan voor dit goede doel, waarvan het kantoor gevestigd is in Alblasserdam. De Verhuisfamilie ondersteunt mensen die door omstandigheden moeten verhuizen, maar niet de middelen en het netwerk daarvoor hebben.

In het dagelijks leven is Simone sinds 2016 werkzaam als gemeentesecretaris / algemeen directeur bij de gemeente Alblasserdam. Toen ze gevraagd werd om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor De Verhuisfamilie was ze meteen enthousiast. Simone is daarmee de opvolger van Yvonne Bieshaar, zij nam eerder dit jaar afscheid als bestuurslid van de stichting.

De Verhuisfamilie ondersteunt mensen die door omstandigheden moeten verhuizen, maar daar niet de middelen en het netwerk voor hebben. Hoewel het kantoor van De Verhuisfamilie gevestigd is in Alblasserdam, worden er hulpvragen vanuit heel Nederland in behandeling genomen. Een dergelijke aanvraag kan alleen door een hulpverlener worden ingediend en wordt vervolgens gescreend door de vrijwillige coördinatoren van De Verhuisfamilie. Zij gaan daarna op zoek naar een Erkende Verhuizer die belangeloos mee wil werken. Aan de hulpverlener wordt gevraagd of er gezorgd kan worden voor vrijwilligers die mee helpen met in- en uitpakken. De kracht van De Verhuisfamilie is deze samenwerking van professionals en vrijwilligers.

Meer informatie over het goede doel is te vinden op de website www.verhuisfamilie.nl.