ALBLASSERDAM – Jarenlang organiseerden vrijwilligers van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis activiteiten voor oudere en eenzamere mensen in Alblasserdam en omgeving. Daarnaast werd een aantal ouderen ook thuis bezocht door vrijwilligers. Afgelopen week hebben de vrijwilligers ervoor gekozen om te stoppen. “Het hoofdbestuur van het Rode Kruis stopt met de sociale hulp. Het past niet in het concept 2020. Men gaat voor noodhulp in binnen en buitenland. Uiteraard zijn de dames hier niet blij mee, maar ze hebben gekozen voor zelf stoppen. Ze wilden niet weggestuurd worden. Al voelt dat natuurlijk wel zo,” zo laat Hennie Faasen​ van het Rode Kruis weten.

Hennie vervolgt: “In deze tijd van bezuinigingen, waarin we langer thuis moeten wonen en steeds eenzamer worden, besluit men om te stoppen. Het past niet in de strategie… Snapt u het nog? Sommige vrijwilligers zijn al 37 jaar als vrijwilligster werkzaam voor het Rode Kruis Alblasserdam.”

Deze week genoten de vrijwilligers van een afscheidslunch bij Het Wapen van Alblasserdam. Hennie: “De groep was niet meer zo groot, omdat we al enkele jaren wisten dat er iets stond te gebeuren. Er is daarom niet meer actief gezocht naar vrijwilligers en nieuwe deelnemers.  In mei werd nog een leuk afscheidsuitje georganiseerd. Het gezelschap ging met een rolstoelbus met deelnemers naar het orgel-en kermismuseum uit 1920. Het was een zeer geslaagde dag.”

Op bijgaande foto staan de volgende vrijwilligers:  zittend links, mevr. v Heukelum rechts mevr. Den Boer met daar tussenin stagiaire Marijne de Bonte. Staand van links naar rechts: mevr. Renneberg, mevr. Verkerk, mevr. Faasen, Mevr. Kassels. Mevr. de Bondt. Verder is mevr. Hofstede ook nog vrijwilliger. Zij kon er helaas niet bij zijn.