Advertorial
ALBLASSERDAM – Tafelronde 140, een club met ondernemende mannen, die zich inzet voor de samenleving, heeft restaurant Le Barrage op de Dam in Alblasserdam als nieuwe vergaderlocatie gekozen voor de maandelijkse maaltijdvergaderingen. Deze week hingen Bjorn van Dijl van Le Barrage en Tafelronde 140-voorzitter Gerben van der Veen het embleem van de Tafelronde op de voorgevel van het restaurant.

De Nederlandsche Tafelronde is onderdeel van Round Table International, een internationale service-organisatie. Het motto “adopt, adapt, improve” geeft duidelijk aan dat de leden van de Tafelronde bij elkaar zijn op basis van vriendschap en met elkaar, van elkaar leren en groeien. De Tafelronde heeft als doel via de leden van de Tafel de maatschappij te dienen.

Tafelronde 140

In Nederland zijn inmiddels 198 “Tafels”. Iedere Tafel heeft minimaal een vijftiental leden en is herkenbaar aan een eigen nummer, in volgorde van oprichting. Tafelronde “Papendrecht” is actief in de regio Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Molenwaard en heeft nummer 140. De Tafel “Papendrecht” is opgericht op 31 maart 1979.

Mannen tussen de 25 en 40
Tafelaars zijn ondernemende mannen uit verschillende beroepsgroepen, tussen 25 en 40 jaar en werkzaam en/of woonachtig in de regio.

Vernieuwing
De leden van Tafelronde 140 komen vanaf deze week, elke derde dinsdag van de maand naar het Damdorp om daar te vergaderen. Voorheen was deze locatie bij De Heeren van Slydregt in Sliedrecht. “Maar we waren toe aan vernieuwing en hebben daarom voor Le Barrage gekozen,” licht voorzitter Gerben van der Veen toe.

Activiteiten voor samenleving
De drie meest in het oog springende activiteiten die Tafelronde 140 organiseert voor de samenleving zijn Kids en Cars, de Papendrechtse sinterklaasintocht en ‘Aan de ronde tafel’. Kids and cars is een toertocht met een groot aantal exclusieve (sport)auto’s waarbij kinderen die het minder goed hebben en kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten verblijven als passagier meegenomen worden. En ‘Aan de ronde tafel’ is een gezellig en sfeervol kerstdiner voor alleenstaande ouderen.

Zware evenementen
Van der Veen: “Tijdens de vergaderingen worden deze activiteiten voorbereid. Er moeten vergunningen aangevraagd worden, de financiën moeten geregeld worden, we moeten uitzoeken hoeveel verkeersregelaars er ingezet moeten worden, er moeten 120 zwarte pieten bij elkaar gezocht worden en nog veel meer. Het zijn relatief zware evenementen. Voor de organisatoren is het heel leerzaam, want je doet dingen die je in het dagelijks leven niet doet. We proberen ook altijd nog geld over te houden aan een evenement. Dat geld, meestal een substantieel bedrag, gaat dan naar een goed doel zoals de Stichting Kanjerketting.”

Meer informatie
Meer informatie over de Tafelronde 140 is te vinden op rt140.com.