KINDERDIJK – Een botsing tussen een lijnbus en een touringcar heeft woensdagmiddag 6 juni 2018 voor files in Kinderdijk gezorgd. Op de Molenstraat kwamen de bussen met elkaar in botsing. De spiegel van de ene bus, kwam tegen de zijkant van de andere bus. Omdat beide chauffeurs niet achteruit wilden rijden, omdat ze anders wellicht nog meer schade zouden veroorzaken, ontstonden er al snel files.

Uiteindelijk, met wat hulp van omstanders, ging de lijnbus toch achteruit. Daarna wilde de chauffeur van de Franse touringcar echter niet verder rijden, voordat de schadeformulieren ingevuld waren. Hierdoor bleef het verkeer lange tijd vast staan.

Een uur na de aanrijding kwam de politie ter plaatse. De buschauffeurs werden gesommeerd om verderop stil te gaan staan. Nadat daar gehoor aan was gegeven, kon het wachtende verkeer weer verder rijden en losten de files snel op.