ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdag 31 mei 2018 een 25-jarige man aangehouden ter hoogte van de Vlashof (bij de Oude Torenbrug) in Alblasserdam op verdenking van de diefstal van een telefoon. Eerder deze week, op zondagavond 27 mei 2018, zat een 16-jarige Alblasserdam op één van de bankjes bij de hoofdingang van het Makado. De jongen had zijn telefoon naast hem liggen. De telefoon werd vervolgens gestolen. Twee mannen gingen er daarna in een grijze stationwagen vandoor.
In de omgeving werd naar de mannen uitgekeken, maar ze werden niet meer gesignaleerd. Donderdag kwam de 16-jarige Alblasserdammer één van de mannen weer tegen bij het Makado. De jongen belde snel een aantal familieleden. Samen wisten zij de man staande te houden. Er werd geëist dat de man zijn adres zou noemen. Dat deed hij niet. Uiteindelijk werd de politie gebeld en niet veel later werd de man, die in Alblasserdam verblijft, aangehouden ter hoogte van de Vlashof en meegenomen naar het politiebureau.

De politie heeft inmiddels ook de camerabeelden bij het Makado opgevraagd. De telefoon, een iPhone 8, is nog steeds niet terecht. Heeft u meer informatie over de diefstal of weet u waar de telefoon nu is? Bel dan met de politie via het nummer 0900-8844.