ALBLASSERDAM – De politie heeft in Alblasserdam een 53-jarige man uit Papendrecht aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Een medeweggebruiker zag de man, waarvan hij vermoedde dat deze dronken was, in zijn auto stappen en door de ‘drive’ bij McDonald’s aan de Kelvinring in Alblasserdam rijden. Hij waarschuwde de politie.

Toen de agenten bijna ter plaatse waren, zagen zij de auto nog op het industrieterrein rijden. Er werd een stopteken gegeven.  Al bij het aanspreken van de man, roken de agenten een sterke dranklucht vanuit de auto komen. “De bestuurder, een 53-jarige man uit Papendrecht, praatte erg onsamenhangend en werd uiteindelijk gevorderd om te blazen op de alcoholtester. Hierop verscheen na het blazen de tekst “FAIL”. Dit is de grootste waarde die op straat geblazen kan worden,” zo meldt Politie Drechtsteden Buiten zaterdag 12 mei 2018 op Facebook.

Op het politiebureau bleek dat de man bijna vier keer meer had gedronken dan is toegestaan. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Verder moet de Papendrechter een verplichte cursus gaan volgen bij het CBR om zijn rijbewijs te mogen behouden.

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.