ALBLASSERDAM – Komende week wordt de kruising Oude Torenweg / Vinkenpolderweg in Alblasserdam iets aangepast. Aannemer Timmer-Verzijl gaat woensdag 25 april 2018 aan de slag om de uitrit, komende vanuit Oud-Alblas richting de Oude Torenbrug, te verbreden. Ook wordt één van de middengeleiders aanpast zodat de mogelijkheid om af te slaan vanaf de Wensveenrotonde richting de Vinkenpolderweg en Polderstraat verbetert.

“Deze aanpassingen worden gedaan om de doorstroming van het verkeer op de Oude Torenweg te verbeteren, verdere maatregelen waaronder bewegwijzering volgen,” meldt de gemeente Alblasserdam op haar website.

De werkzaamheden vinden buiten de spitsuren plaats en duren een dag. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer.

Via rotonde afslaan
De bewegwijzering zal op een later moment worden aangebracht. Vanaf dat moment geldt een verplichte rijrichting voor verkeer komend op de Oude Torenweg het dorp uit. Links afslaan naar de Vinkenpolderweg mag daar dan niet meer; het verkeer wordt via de Wensveenrotonde geleid. Hierdoor staat het verkeer vanaf de Oude Torenweg niet langer stil door verkeer dat linksaf wil slaan waardoor het verkeer in beide richtingen kan doorrijden. Vanuit alle rijrichtingen wordt de route met bewegwijzeringsborden aangegeven.

Poldersemolenweg open voor verkeer naar sportpark
Verder wordt de Poldersemolenweg via de ‘vierde poot’ op de Wensveenrotonde opengesteld voor verkeer naar sportpark Souburgh. Om te voorkomen dat deze weg als sluiproute naar de Vinkenpolderweg wordt gebruikt, geldt aan het eind een verbod om linksaf te slaan en wordt een wegversmalling aangebracht. Ook worden verkeersdrempels op de Poldersemolenweg aangelegd om (te) hard rijden tegen te gaan.

Aangepast
De gemeente treft extra verkeersmaatregelen om de doorstroming van het verkeer op de Edisonweg/Oude Torenweg te verbeteren. Dit naar aanleiding van klachten van inwoners en raadsvragen na de reconstructie van het kruispunt Oude Torenweg/Vinkenpolderweg. De kruising is eind vorig jaar aangepast, mede op basis van signalen van inwoners over de onveilige situatie voor fietsers. Het doel was in de eerste plaats de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren. In de oude situatie hadden fietsers die op de kruising wilde afslaan slecht zicht op de hoofdrijbaan omdat zij tussen het afslaande autoverkeer door moesten manoeuvreren. Ook was er in het midden van de kruising weinig opstelruimte voor fietsers. In de nieuwe situatie zijn de middengeleiders op de Oude Torenweg dichter bij elkaar gebracht zodat dit meer veiligheid biedt voor (fiets)verkeer dat in het midden opgesteld staat. Ook kunnen de fietsers nu recht oversteken.