ALBLASSERDAM – Arie van der Wiel en Ria van der Wiel – De Haan uit Alblasserdam zijn maandag 9 april 2018 vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging daarom maandagochtend bij het gouden echtpaar op felicitatiebezoek. Als cadeau werd een boeket bloemen overhandigd.

Arie (74) en Ria (77) leerden elkaar zo’n 55 jaar geleden kennen via een bijbelstudiekring. Meneer en mevrouw waren allebei lid van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Mevrouw bij de Levensbron in Alblasserdam en meneer bij de Hoeksteen in Nieuw-Lekkerland. Omdat de studiekring niet heel groot was, werden de twee groepen een keer bij elkaar gezet in Alblasserdam. Daar sloeg de vonk over.

Het echtpaar heeft in de afgelopen jaren op diverse plekken in Alblasserdam gewoond. Meneer heeft veertig jaar bij staalbedrijf Nedstaal in het Damdorp gewerkt en ging in 2005 met pensioen; mevrouw werkte bij diverse mensen in de huishouding.

Het echtpaar heeft drie dochters en één zoon. Verder zijn er inmiddels ook al vier kleinkinderen.

Afgelopen zaterdag is het gouden huwelijk met de familie gevierd.