ALBLASSERDAM – Voetbalvereniging Alblasserdam en sportschool Global Fitness zijn een unieke samenwerking aangegaan. Afgelopen zaterdag heeft JO19-1 van vv Alblasserdam met een uurtje gezamenlijke fitness het startsein gegeven voor de samenwerking. Na de krachttraining is op de club het sponsorcontract getekend tussen vv Alblasserdam en Global Fitness.

Initiatiefnemer Michel Stoppelenburg (trainer JO19-1) zocht enige tijd geleden contact met Mark Dorré, eigenaar van Global Fitness, omdat hij graag zijn team de kans wil geven om ook op een andere manier te sporten. “Het was voor mij een grote wens om dit mogelijk te kunnen maken voor mijn team. De jongens trainen twee keer in de week en we spelen natuurlijk iedere week een wedstrijd. We hebben een gezellige groep en buiten dat het leuk is om met elkaar wekelijks te voetballen vind ik het ook belangrijk dat de jongens bewust zijn dat een gezonde levensstijl nog meer voordelen voor je heeft. Krachttraining geeft je ook voordeel binnen de lijnen van een voetbalveld, conditioneel en fysiek maakt het je sterker. Ik heb daar met Mark over gesproken en hij was bereid om samen te kijken naar wat er mogelijk was voor vv Alblasserdam,” aldus Michel.

Mark Dorré was enthousiast en dat resulteerde in een mooie sponsorovereenkomst. Niet alleen JO19-1 maar ook de mannen van de selectie kunnen af en toe bij Global Fitness sporten wanneer daar behoefte aan is. Daarnaast biedt Global Fitness alle leden van vv Alblasserdam de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief lid te worden van de sportschool.