ALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam heeft woensdag 21 februari 2018 een nieuw superjacht naar buiten gereden, vanuit de loods aan het Zuiderstek. Het gaat om de negentig meter lange Y717 (Project Shark), waar in de afgelopen anderhalf jaar hard aan is gewerkt. Met uiterste precisie werd het kolossale bouwwerk uit de loods gereden. Vervolgens werden de bollen voor onder meer de navigatie op het jacht geplaatst.

Het jacht heeft een stalen romp en aluminium bovenbouw. Het ontwerp is van Luiz de Basto. Aan boord is plaats voor twaalf gasten, verdeeld over zes ‘hutten’. Verder is er ruimte voor 31 bemanningsleden. Aan de zijkanten heeft het jacht opvallend grote ramen. Verder is er aan boord een zwembad, een helikopterplatform, een sauna, een beachclub en een duikcentrum.

De Y717, die naar schatting zo’n 180 miljoen euro kost, wordt deze week op een ponton gezet en zaterdag bij Damen te water gelaten. Vervolgens wordt het jacht een aantal maal op zee getest. De oplevering staat nog voor de zomer van 2018 gepland.

Tekst, foto’s en filmpje: Peter Stam.

 

Anamorphoceanco