ALBLASSERDAM – De politie heeft afgelopen week tijdens een controle op de A15 bij Alblasserdam drie bestuurders betrapt op het niet handsfree bellen achter het stuur. Twee automobilisten en een vrachtwagenchauffeur werden aan de kant gezet en kregen bij het Shell tankstation bij Alblasserdam en bij de carpoolplaats bij Oud-Alblas een boete van 239 euro. De controle werd gedaan vanuit een opvallende politiebus.

“Het gebruik van de mobiele telefoon en het verkeer is, zoals bekend, geen goede combinatie. Zo is al ruimschoots gebleken bij de vele verkeersongevallen waarbij de mobiele telefoon werd gebruikt tijdens het rijden. De onoplettendheid werd nadrukkelijk versterkt door het feit dat collega’s in een herkenbare surveillancepolitiebus, binnen een korte tijd driemaal een bestuurder al rijdend met telefoon in de hand tegenkwamen,” schrijft Politie Drechtsteden Buiten op Facebook.

Verder melden de agenten: “Van veel bekeuringen duizelen wij soms al van de hoogte van het boetebedrag, maar in dit geval onderstreept de hoogte nadrukkelijk de gevaarsetting.”

Foto’s: Politie Drechtsteden Buiten.

Deel dit bericht via...