NIEUW-LEKKERLAND – De brandweerkorpsen van Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam en Papendrecht zijn woensdagavond 14 februari 2018 met spoed uitgerukt voor een melding van een woningbrand langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Even na 22.00 uur roken de bewoners een sterke brandlucht. De brandweer werd gebeld en binnen een paar minuten werd, vanwege de flinke rookontwikkeling opgeschaald naar ‘middelbrand’.  De bewoners wisten zich op tijd in veiligheid te brengen.

Bij aankomst van de brandweer werd een ruit van een deur ingeslagen. In het pand bleek een quad in brand te staan. Het voertuig werd geblust. Verder werden er drie konijnen door de brandweer in veiligheid gebracht. Een aantal vogels in de volière heeft de brand niet overleefd, meldt de officier van dienst van de brandweer.

De quad is vermoedelijk door kortsluiting gaan branden. De stichting Salvage is ingeschakeld om het gezin te helpen bij de afhandeling van de schade.