ALBLASSERDAM – Myrthe de Roover (10) en Lotte de Kloe (10) uit Alblasserdam vroegen een aantal maanden geleden in een brief aan burgemeester Jaap Paans of er wellicht een indoor rolschaatsbaan kon komen op de locatie de oude MCD in het Damdorp. De twee kregen de reactie dat dit niet mogelijk was, maar dat ze wel samen met het jeugdwerk van de gemeente een skate-avond mochten organiseren. Vrijdagavond 26 januari 2018 was het zover. Dertien meiden kwamen naar de sfeervol verlichte gymzaal aan de Weversstraat om twee uur lang met elkaar te rolschaatsen.

Wethouder Dorien Zandvliet kwam vrijdag naar de gymzaal om de aanwezigen veel plezier te wensen. “Sommige meiden staan voor het eerst op wieltjes! Fantastisch!,” liet Zandvliet via Twitter weten.

Een aantal ouders en Arnoud van Rijnsoever van het jongerenwerk waren aanwezig om alles in goede banen te leiden. Omdat niet iedereen in het bezit was van rolschaatsen, had het jongerenwerk een aantal rolschaatsen gehuurd, zodat iedereen mee kon doen. Halverwege de avond kregen de skatende meiden wat te eten en te drinken.

De vriendinnen Myrthe de Roover en Lotte de Kloe kijken terug op een geslaagd evenement, dat voor herhaling vatbaar is.