ALBLASSERDAM – Een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft maandagmiddag 22 januari 2018 in de rechtbank van Rotterdam een geldboete van 500 euro opgelegd gekregen voor de mishandeling van een 22-jarige vrouw uit Dordrecht. De helft van het bedrag is voorwaardelijk en hoeft dus alleen betaald te worden als mevrouw opnieuw de fout in zou gaan. De twee, die vroeger bij elkaar in huis woonden, kregen op 7 februari 2017 met elkaar aan de stok voor de deuren van Kinderdagverblijf Pipoo aan de Waldeck Pyrmontweg in Dordt. De Alblasserdamse sloeg en krabde de Dordtse meerdere keren in het gezicht. Ook trok zij aan de (pruik)haren van het slachtoffer.

In de rechtbank vertelde de Alblasserdamse spijt te hebben van wat ze had gedaan, maar dat het die dat de druppel was die de emmer deed overlopen. Zij en het slachtoffer woonden vroeger bij elkaar. Later ontstond er onenigheid en maakte het slachtoffer de kinderen van de verdachte op Facebook uit voor ‘schapen’. Ook beweert het slachtoffer dat de man van de verdachte de vader is van haar kind.

Pruik
De vrouw uit Alblasserdam ondernam vele pogingen om het conflict uit te praten; onder meer via mediation en via de wijkagent. Het slachtoffer had daar al die tijd geen trek in. Toen de twee elkaar toevallig tegenkwamen voor de deur van kinderdagverblijf Pipoo in Dordt, barstte de bom. Er ontstond een flinke worsteling waarbij werd gekrabd en geslagen. “Ik trok aan haar haren die kwamen op de grond terecht. Ik dacht eerst dat ik haar haar uit het hoofd had getrokken, maar het bleek een pruik te zijn,” vertelde de verdachte.

Jammer
De Alblasserdamse zei spijt te hebben van wat ze heeft gedaan. “Ik vind het jammer dat het zo uit de hand is gelopen. Ik wilde het gewoon op een normale manier uitspreken.”

Eis
De officier van justitie vond dat mevrouw veel te ver was gegaan. “Het slachtoffer liep onder meer een bloedneus en krassen in het gezicht op. Alles gebeurde voor een kinderdagverblijf en in de aanwezigheid van een éénjarig kind. Dat kind moest getuige zijn van dit soort heftige geweld. Ik eis een geldboete van 500 euro.”

Radeloos
De advocaat van mevrouw vertelde dat het probleem al jaren speelt. “Steeds is geprobeerd om het op te lossen. Mevrouw is er radeloos van geworden. Niet alleen haar kinderen werden belachelijk gemaakt; er werden ook valse meldingen gedaan bij ‘veilig thuis’. Toen zij het K. C. tegenkwam, ging het licht uit en liep de emmer over. Mijn cliënt ging te ver, maar het is wel een menselijke reactie. Ik vraag voor deze hardwerkende moeder schuldoplegging zonder straf.”

Uitspraak
De politierechter vond dat het feit te ernstig was voor schuldoplegging zonder straf en legde uiteindelijk 500 euro boete op, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De rechter merkte daarbij op dat het voorval toch wel ‘enig effect’ heeft gehad, omdat het slachtoffer en de verdachte na het incident geen contact meer hebben gehad met elkaar.

Afstand
Zowel de verdachte als het openbaar ministerie deden direct afstand van de zaak. Daarmee is het vonnis definitief.