ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 januari 2018 met getrokken pistolen personen uit een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Alblasserdam gehaald. Dit gebeurde na een vuurwapenmelding vanuit de Fop Smitstraat in het Damdorp.

De politie kreeg rond 22.30 uur een melding dat een 36-jarige man in de Fop Smitstraat lichtgewond was geraakt na een mishandeling. De man zou ook bedreigd zijn met een vuurwapen. Er was volgens hem geschoten.

Met minstens tien politie-eenheden werd Alblasserdam uitgekamd. Uiteindelijk bleek dat de verdachten zich zouden ophouden in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Alblasserdam.

Geen enkel risico
“Op het moment dat er sprake is van een mogelijk vuurwapen, neemt de politie geen enkel risico. Het Team Parate Eenheid kwam ter plaatse en de bewuste woning werd omsingeld,” vertelt politiewoordvoerster Willemieke de Vos.

Er zijn wapens op jullie gericht
“Luister goed. Er zijn wapens op jullie gericht,” schreeuwde één van de agenten. De aanwezigen werden één voor één naar buiten gehaald. “Kom naar buiten met je handen omhoog. Rustig aan lopen. Ik wil je handen blijven zien. Achteruit lopen,” zo klonken de bevelen.

Kinderen
Van de personen die naar buiten kwam, waaronder een aantal kinderen, werd een persoon aangehouden. Het gaat om een 36-jarige vrouw uit Alblasserdam. De twee mannen in huis bleken niets met de zaak te maken te hebben.

Explosievenhond
In de Fop Smitstraat, die door de politie volledig was afgesloten, is tot 2.00 uur gezocht naar mogelijke hulzen. Hiervoor kwam tevens een speciale ‘explosievenhond’ uit Den Haag ter plaatse. Er werden geen hulzen / kogels aangetroffen.

Tips
De politie zocht in de omgeving nog naar een andere verdachte, maar die werd niet meer aangetroffen. Woordvoerster De Vos: “De aanleiding van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.”