ALBLASSERDAM – Tijdens het inzamelen van de grijze mini-containers in de wijk Blokweer 2, Troelstrastraat en Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam, heeft afvalbedrijf HVC woensdag 17 januari 2018 per ongeluk teveel containers weggehaald. Dat meldt de gemeente Alblasserdam op haar website. De grijze containers zijn op een groot aantal plaatsen in het dorp ingenomen omdat vrijwel alle bewoners hun restafval nu in ondergrondse containers kwijt kunnen.

Blokweer 2
Dat is nog niet overal het geval in de wijk Blokweer 2 (Ganzerik, Kattestaart, Krabbescheer, Ratelaar, Vossestaart, Waterlelie, Waterpeper, Wederik, Zwenkgras etc.) . De ondergrondse containers worden daar geplaatst tijdens de herinrichtingswerkzaamheden van de wijk. Dat gebeurt fasegewijs, waardoor op dit moment nog niet alle bewoners zijn aangesloten op de ondergrondse containers. Het gaat om ongeveer 20 bewoners van de Wig en Wervel en mogelijk ook de Vang. De mini-containers stonden woensdag buiten om geleegd te worden en niet om ingenomen te worden. HVC betreurt deze fout en heeft de gemeente toegezegd deze zo snel mogelijk te herstellen.

Woont u aan de Wig, Wervel of de Vang en maakt u gebruik van een grijze mini-container? En heeft u die container woensdag buiten gezet om geleegd te worden? Dan bestaat de kans dat HVC hem per ongeluk heeft ingenomen. Mocht dat het geval zijn, neem dan contact op met de Klantenservice van HVC (0800 – 0700) of klantenservice@hvcgroep.nl. HVC noteert uw gegevens en zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk een nieuwe mini-container krijgt.

Troelstrastraat en Groen van Prinstererstraat
Ook in de Troelstrastraat en Groen van Prinstererstraat zijn mini-containers ingenomen terwijl deze bewoners nog geen toegang hebben tot een ondergrondse container. Zij krijgen donderdag 18 januari een brief van HVC met daarin uitleg over welke ondergrondse container ze kunnen gebruiken en instructie voor het gebruik.

Woont u in de Troelstrastraat of Groen van Prinstererstraat en heeft u vragen of nog geen afvalpas van HVC gekregen? Neem dan contact op met de Klantenservice van HVC (0800-0700) of klantenservice@hvcgroep.nl.