ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans en stylist Fred van Leer hebben donderdag 11 januari 2018, samen met horecaondernemer Bjorn van Dijl het nieuwe restaurant Le Barrage op de Dam in Alblasserdam officieel geopend. In het pand werd de afgelopen tijd met man en macht gewerkt om de oude Rabobank om te vormen tot een nieuwe, chique restaurant. Burgemeester Paans vertelde: “Alblasserdam is er trots op, Bjorn, dat jij van dit pand dit restaurant hebt gemaakt. Ik feliciteer Alblasserdam en alle mensen die hier keihard aan hebben gewerkt met deze aanwinst in ons dorp.”

Trots
Paans vervolgde: “Het doet bijna on-Alblasserdams aan en tegelijkertijd, als je naar al deze mensen kijkt, voelt het nu al vertrouwd. Het is een plek waar vele mensen hun bankzaken hebben gedaan. Of vroeger in het Waardhuis kwamen, toen het nog bij het Waterschap hoorde. Of een reclamebureau bezochten. En nu is het een restaurant. Alblasserdam mag trots zijn op deze bijna on-Alblasserdamse nieuwvestiger.”

Geopend
Na de toespraken was het tijd om het glas te heffen en de confettikanonnen af te schieten. Daarmee was het restaurant officieel geopend. De eerste gasten konden sinds half december alvast een ´sneak preview´ krijgen van de sfeer, de gerechten en de transformatie van het pand. Vanaf 12 januari is het restaurant voor iedereen geopend voor lunch, borrel en diner.

Wijnkluis
De Franse woorden Le Barrage betekenen ´de dam´. Het restaurant heeft een capaciteit van 180 zitplaatsen, verdeeld over de verschillende verdiepingen en zal in het voorjaar een terras aan de waterkant krijgen. De voormalige kluis van de Rabobank is omgevormd tot een wijnkluis.

Bjorn van Dijl
Eigenaar en Alblasserdammer Bjorn van Dijl is eigenaar van de Willaerts Group. De Willaerts Group bestaat uit zeven horecaondernemingen in de regio, waaronder Grand Café Willaerts (Papendrecht), Italiaans restaurant il Mercato (Papendrecht) en Crazy Pianos (Scheveningen).