ALBLASSERDAM / OUD-ALBLAS – Door het stormachtige weer in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 januari 2018 zijn op diverse plekken in Alblasserdam en Oud-Alblas schades ontstaan. Bij basisschool De Twijn aan de Parallelweg in het Damdorp waaide een flinke boom op een berging. De berging is hierdoor beschadigd geraakt. De boom wordt later op de dag door de gemeente opgeruimd. Rond 04.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor ‘vliegende’ dakdelen bij Coatinc aan de Edisonweg in Alblasserdam.

Boom op auto
Even na 06.00 uur rukte de brandweer uit voor een omgewaaide boom langs de Blokweerweg in Alblasserdam. De boom was op een auto terecht gekomen.

Boom over de weg
Niet veel later werden de vrijwilligers op pad gestuurd voor een omgevallen boom op de Peperstraat in Oud-Alblas. De boom werd in stukken gezaagd en van de weg gehaald.

Kooiwijk
Even verderop bij Kooiwijk in Oud-Alblas lag nog een boom over de weg. Ook deze werd door de brandweer van de weg gehaald.

Dakpannen
Verder zijn bij het pand boven Blieck’s Point op de kruising Polderstraat / Dam in Alblasserdam dakpannen naar beneden gewaaid. Ook verderop op de Dam en op het Zuiderstek kwamen dakpannen naar beneden. Daarnaast zijn op diverse plaatsen schutting omgewaaid, garages open gewaaid, spandoeken losgeraakt, verkeersborden in de sloot terecht gekomen en kliko’s met inhoud op straat terecht gekomen.

Rond half elf werd de brandweer opgeroepen voor een losse reling op het dak van een flat aan de Savornin Lohmanweg.

Verder werd de brandweer opgeroepen voor een boom die op een andere boom was gevallen in de Peperstraat in Oud-Alblas. Omdat de boom mogelijk op straat zou vallen, werd besloten de weg volledig af te sluiten totdat het gevaarte was weggezaagd.

In de Bilderdijkstraat in Alblasserdam was een 20 jaar oude kerstboom deels omgewaaid. De brandweer heeft de boom omgezaagd.

Storm
Het KNMI waarschuwt woensdag voor onstuimig weer: “Boven land komen zware windstoten van 80-100 km/uur voor, in de kustgebieden vooral rond het middaguur zeer zware windstoten van ca. 110 km/uur. Pas later in de middag en avond neemt de wind af.”

Brandweer bij Coatinc voor ‘vliegende’ dakdelen.

Boom op een auto langs de Blokweerweg.

Flinke plassen op De Helling in Alblasserdam.

Boom op berging bij basisschool De Twijn in Alblasserdam.

Dakpannen naar beneden gewaaid bij de Polderstraat.

Bomen over de weg in Oud-Alblas.