ALBLASSERDAM – Arriva waarschuwt dinsdag 2 januari 2018 op haar website voor een staking aankomende donderdag. In Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en in de rest van de regio waar Arriva rijdt, rijden die dag mogelijk geen bussen. De vakbonden organiseren een landelijke staking. De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. “De bonden hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen af te breken. De werkgevers wilden graag verder onderhandelen. Er lag nog geen eindbod op tafel,” meldt Arriva.

Verder meldt het bedrijf: “We zijn met de vakbonden in gesprek over de thema’s werkdruk, scholing en vergrijzing. Tijdens de onderhandelingen is gebleken dat een aantal werknemers aangeeft dat de werkdruk in hun beleving is toegenomen en dat er in roosters onvoldoende gelegenheid is voor een toiletgang. De werkgevers zijn van mening dat iedereen tijdens zijn werk naar het toilet moet kunnen als dat nodig is. Daar wordt in de roosters ook rekening mee gehouden. Waar dat nodig is leveren we maatwerk. Een centrale regeling hiervoor in een cao is hiervoor geen logische keuze.”

Arriva besluit: “We willen graag verder in gesprek met de bonden. Een landelijke staking ontregelt en brengt veel overlast met zich mee voor onze reizigers. Wij vinden het dan ook erg vervelend dat je mogelijk hinder ondervindt van deze staking. Wij adviseren je om in je planning rekening te houden met de mogelijkheid dat er geen bus rijdt op 4 januari 2018.”

Voor zover nu bekend vaart de Waterbus donderdag wel.

Foto: Peter Stam / archief 2007.