ALBLASSERDAM – Kinderen in Alblasserdam krijgen de kans om de bronzen beeldjes te maken die in februari worden uitgereikt aan onder andere de sportman en sportvrouw van het jaar. Wie deze kans wil grijpen, moet zich snel opgeven voor de workshop van beeldend kunstenaar Roel Teeuwen tijdens de kerstvakantie in cultureel centrum Landvast.

De workshop maakt deel uit van het gemeentelijke educatieprogramma Kunstkanjers en is bedoeld voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Tijdens drie bijeenkomsten komen zij meer te weten over het maken van een bronzen beeldje. Onder aanvoering van de kunstenaar gaan ze boetseren in was en maken ze een beeld van een mensfiguur in beweging. Een deskundige jury selecteert de vier kunstwerkjes die het best gelukt zijn. Deze beeldjes worden in brons gegoten en voorzien van de naam van de maker. Ze /vormen de prijs voor de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sportinitiatief van 2017.

Praktische informatie
De workshop onder leiding van Roel Teeuwen bestaat uit drie bijeenkomsten op do 28-12, di 2-1 en do 4-1 van 14.00 tot 15.30 uur in Landvast, Haven 4. Deelname is gratis. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers. Opgeven kan t/m 28 december voor 12.00 uur via [email protected].

Kunstkanjers
De gemeente Alblasserdam, Servicebureau Cultuur en Onderwijs (voorheen ToBe) en lokale culturele organisaties en individuele professionals werken sinds 2014 samen aan het programma voor cultuureducatie Kunstkanjers. Kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die op school kennis hebben gemaakt met kunst en cultuur krijgen de mogelijkheid om die kennis te verdiepen, te verbreden en hun talenten verder te ontwikkelen.

Kunstenaar Roel Teeuwen in actie bij een eerder project.

Deel dit bericht via...