ALBLASSERDAM – De drie winnaars van de fotowedstrijd van SGP Alblasserdam rond het thema ‘Dorps Karakter’ zijn vrijdag 22 december 2017 bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens een korte bijeenkomst in gebouw De Damsteen aan het Cortgene. De eerste prijs was voor Arjan Polet, die een foto had ingezonden van Het Appelhuisje bij nacht. De tweede prijs ging naar Jolinda Verhaert, die een foto had ingestuurd met zicht vanuit de Van Lennepstraat op de Kortlandsebrug. De derde prijs was voor Evert Koning die met de wedstrijd meedeed met een foto van de Werfbrug bij de haven.

De winnaars ontvingen als cadeau hun eigen foto afgedrukt op canvas. In het totaal werden er 33 foto’s ingestuurd. Een aantal ingezonden foto’s wordt gebruikt voor de realisatie van het Alblasserdam kwartet. Het spel komt volgende maand uit. Alle ingezonden foto’s zijn hier te vinden.

Na de prijsuitreiking overhandigde lijsttrekker Peter Verheij het eerste exemplaar van het nieuwe verkiezingsprogramma van SGP Alblasserdam aan fractievoorzitter Jan-Willem de Leeuw, die na zestien jaar terugtreedt uit de lokale politiek. De Leeuw zal bij de verkiezingen fungeren als ‘lijstduwer’.

Peter Verheij lichtte vrijdag kort toe waar het verkiezingsprogramma, voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, uit bestaat. Het programma bestaat uit vijf thema’s / speerpunten. Dit zijn: 1. Dorps Karakter, 2. Duurzame Leefomgeving, 3. Goede zorg, 4. Veilig Alblasserdam, 5. Gezond ondernemersklimaat.

De eerste prijs was voor Arjan Polet, die een foto had ingezonden van Het Appelhuisje bij nacht.

De tweede prijs ging naar Jolinda Verhaert, die een foto had ingestuurd met zicht vanuit de Van Lennepstraat op de Kortlandsebrug.

De derde prijs was voor Evert Koning die met de wedstrijd meedeed met een foto van de Werfbrug bij de haven.