ALBLASSERDAM – 150 kinderen hebben zaterdag 16 december en woensdag 20 december 2017 in zwembad Blokweer hun zwemdiploma gehaald. Het was de laatste keer afzwemmen met de ‘oude regels’. Vanaf volgend jaar gelden nieuwe regels voor het afzwemmen. Vanwege de grootte van de groep, werd er in plaats van alleen op woensdag, ook afgelopen zaterdag al afgezwommen. De diploma’s werden uitgereikt door burgemeester Jaap Paans en wethouder Peter Verheij.

“Met een grote glimlach lieten de kandidaten zien dat ze de onderdelen goed beheersten. Zelfs het gat was een fijne uitdaging. Een groot applaus voor iedereen was de beloning,” zo vat Lian Dirven van Blokweer de examens samen.

Lian vervolgt: “Vanaf volgend jaar wordt er diplomagezwommen volgens de nieuwe richtlijnen van de nieuwe Examenregeling National zwemdiploma’s. Met de herziening sluiten de exameneisen beter aan bij de verschillende niveaus van het beheersen van de vaardigheden. Er is opnieuw bekeken welke vaardigheden je nodig hebt om te overleven en plezier te hebben in het water. Onderdelen die niet voldeden, zijn aangepast of geschrapt. Nieuwe onderdelen zijn toegevoegd. Zo zijn de kledingeisen aangepast naar lange mouwen en lange broek in plaats van korte mouwen en korte broek. Daarnaast blijft het beheersen van een goede techniek belangrijk om te overleven. Wie meer wil weten kan alvast een kijkje nemen op de site van het Nationaal Platform Zwembaden.

In totaal zijn er 67  A, 54 B en 29 C  diploma’s behaald.

Voor diploma A zijn geslaagd
Ambreen Anjum, Amy Dekker, Antonie Evers, Arie Buijs, Bartek Nowak, Baykan Samburkan, Bram de Jager, Brechtje Heijkoop, Daan de Rooij, Daan Jelier, Damaris de Reus, Dinte Vos, Emmelynn Verheij, Esmée Mulder, Feline Harreman, Gamze Akçay, Hanna Meijering, Harm-Jan Witter, Jaëla Lapré, Jens Sprong, Jesse Griep, Jim Visser, Joachim Bos, Joas Bals, Jorien Dekker, Jurre Verhaar, Jorian Janse, Jorike in ’t Veld, Jorrit Lems, Josias van der Elst, Jurian Hak, Karel Mudde, Leroy Kortleve, Laial Al Hendi, Leen Alkhatib, Lenna Doorn, Levi Verwoerd, Liam Van Eersel, Lola Sara Labrijn, Loïsa Boeser, Lotte de Bruijn, Maartje Blok, Manuel Reijm, Malene Burggraaf, Mette van Gent, Milan van der Hoeven, Mirthe Baan, Mohoud al Kubrsli, Nathan Post, Quinten van Poelgeest, Ramadam Hisemaj, Rieneke Hak, Robin van Vliet, Rutger Hak, Sebastiaan Klop, Sem Stevense, Sjoerd de Jong, Saar Hage, Sage de Wit, Sandro Tanzarella, Sanne Heuvelman, Sarah Lorier, Sarah de Boom, Sem Opmeer, Steven van der Marel, Tessa Bosman, Thijs van der Rhee, Timo van Namen, Thomas den Ouden, Tovahy de Vos, Vienne Elin van Houtum, Wilson Stam.

Voor diploma B zijn geslaagd
Akram Chebathar, Amber Bos, Anna Semenov, Anna Poukens, Annabel Snel, Anthony Jacob August, Benoit Shimba, Boaz Spans, Christian Zoutewelle, Chanty de Boer, Daan Deelen, Daniëlle de Sterke, David van der Valk, Dimas van de Woestijne, Elise Stander, Emma de Boer, Esmay Haaksman, Fïenna van Dijk, Jenthe van der Wal, Jesse Jonas, Joël Hak, Julian van der Goes, Jeske van Anrooij, Julian van den Ende, Leah Arends, Lars de Jong, Liam de Heer, Lisa Demmers, Liva van der Plaat, LynnPost, Lotte Verheij, Lowie Bouter, Lucas Nowak, Mauro van der Steen, Mariëlle de Pee, Marianne Groeneveldt, Milan Rozendaal, Matthias van Kooten, Mees Mennema, Minke Timmer, Phéline van Leen, Reza Franzen, Rik Sterk, Rick Hardam, Ruth Oosterwijk, Roos Weijers, Sacha de Nies, Senne Struik, Stijn Hoogeveen, Suze van Hattem, Tasnim el Hashassi, Thamar van de Minkelis, Viènna Lemans, Yaniek de Groot.

Voor diploma C zijn geslaagd
Anna Maria Pols, Alexa Kruizinga, Alexandra Griffioen, Anna verwoert, Anne-Lize Buitendijk, Bient Rijkaart, Dhani Kromdijk, Elin de Groot, Eleonore Lenten, Hannah Sinke, Jente Brasser, Javeaney Haksteen, Koen van Waveren, Lars Malschaert, Lis van de Burger, Livia Slagter, Loïsah Stam, Marzpet Margaryan, Mohamed el Hashassi, Noa Versluis, Rianne Buijs, Sabah Al Kbrsli, Sarah Agata, Skyles Vos, Tessa Ritmeester, Thomas Groendijk, Tom de Vreugd, Viggo Nijhof.

Foto’s: wethouder Peter Verheij.