Advertorial
ALBLASSERDAM – Voor het vijfde jaar op rij bakken en verkopen de zussen Miranda en Sandy Wanningen uit Rotterdam weer oliebollen, berlinerbollen, appelbeignets en andere lekkernijen vanuit hun kraam op het terrein van bouwmarkt Hornbach aan de Kelvinring in Alblasserdam. “We staan er dit jaar tot en met zaterdag 30 december,” vertelt Miranda. In verband met de zondagsrust is de oliebollenkraam op zondag 31 december gesloten.

Oliebollentest
De zussen begonnen vijf jaar geleden met de oliebollenverkoop en kregen een plaats aangeboden bij Hornbach. In 2015 werden hun oliebollen gekeurd door het Algemeen Dagblad. De zussen scoorden toen met hun oliebollen een acht in de jaarlijkse oliebollentest. Of zij ook dit jaar in de test staan, is nog niet bekend.

Altijd vers / betalen met pinpas
De kraam is doordeweeks geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Ook op zaterdag worden er, tijdens de openingstijden van de bouwmarkt, oliebollen verkocht. “De laatste verkoopdag is op zaterdag 30 december. We staan er dan vanaf 07.30 tot 20.00 uur. We hebben elke dag verse bollen. Koop of bestel de bollen op tijd. Bij de kraam hebben we bestelformulieren liggen. En wat ook goed is om te weten: klanten kunnen bij ons zowel contant als met pinpas betalen,” besluit Miranda.

Voedselbank
Net als vorig jaar zullen de zussen ook dit jaar weer oliebollen gaan doneren aan de Alblasserdamse voedselbank. Voor de kinderen van de voedselbank hebben de dames een leuk kerstcadeautje gekocht.

Aanbieding
Als speciale aanbieding kunnen klanten een oudejaarspakket aanschaffen. In dit pakket zitten 11 krentenbollen, 11 oliebollen en 5 appelbeignets voor 25 euro.

Miranda (rechts) overhandigde vorig jaar oliebollen aan Carmen Valk-Struik, voorzitter van de Alblasserdamse Voedselbank. Ook dit jaar hoopt de kraam oliebollen te schenken.