REGIO – In de Alblasserwaard zijn maandag 11 december 2017 diverse aanrijdingen gebeurd en vertragingen ontstaan door de sneeuwval van de afgelopen uren. In Alblasserdam konden sommige automobilisten door gladheid de Blokweerweg niet meer op. Medeweggebruikers hielpen met het omhoogduwen van auto’s. Verder vond er aan het einde van de middag een frontale botsing plaats tussen een auto en een busje op de Lekdijk tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Daarbij raakte één persoon lichtgewond. Een ambulance kwam ter plaatse om de betrokkenen na te kijken. Aan het begin van de avond reed een lijnbus van Arriva zich op hetzelfde stuk dijk vast in de sneeuw.

Een bergingsbedrijf moest er aan te pas komen om de bus weer los te krijgen. De dijk was hierdoor enige tijd afgesloten.

Busje tegen lantaarnpaal
Verder botste op dezelfde Lekdijk bij Nieuw-Lekkerland een busje tegen een lantaarnpaal. Niemand raakte gewond. Het voertuig werd met een trekker losgetrokken.

Aanrijding bij wegversmalling
Rond 15.30 uur vond een aanrijding plaats op de Lekdijk / Molenstraat ter hoogte van de wegversmalling bij Kinderdijk. Eén van de betrokkenen, Sven van Ballegooijen, komt graag in contact met getuigen van dit ongeval. “We zijn helaas vergeten de telefoonnummers van getuigen te vragen. Door de botsing reed bijna iemand achterop ons. Die kan getuigen. Het betrof een bestuurder van een Citroën C1 met zwarte en rode striping. Ik hoop dat meneer contact met ons wil opnemen,” schrijft Sven op Facebook.

Brand
‘s Avonds ontstond langs de Lekdijk een schoorsteenbrand. In eerste instantie kon de hoogwerker daar niet komen, vanwege gladheid op de dijk. Met enige hulp is de hoogwerker er alsnog gekomen.

Foto’s: Thea Rehorst, Marcel, Niels van Loon, Sven van Ballegooijen, Bas Penning en Pieter Verloop.