REGIO – Vier speeltuinen in de regio hebben cheque ter waarde van 2500 euro ontvangen uit handen van Jan Slob van de Stichting Samenwerking tot Nut van het algemeen (SSN). De speeltuinen  ‘Kinderdijk’ uit Alblasserdam,  ‘Het Balkengat’ uit Kinderdijk,  ‘De Franse put’ uit Streefkerk en ‘De Middelweg’ uit Nieuw-Lekkerland waren de gelukkigen. Ze waren benaderd door de stichting , die dit jaar 25 jaar bestaat, met de vraag of zij een goede bestemming konden aangeven voor dit geldbedrag.

De financiële middelen van de Stichting Samenwerking tot Nut van het algemeen zijn verkregen uit het vermogen van de oorspronkelijke Nutsspaarbank Alblasserdam, nu bekend als de SNS en heeft als doel het ondersteunen van diverse verenigingen en (culturele) activiteiten.

“Zo’n prachtig geldbedrag, daar weten de besturen van de speeltuinen wel raad mee,” aldus Jan Slob van de SSN. Slob vervolgt: “De speeltuinen hebben veel geld nodig voor onderhoud, het vervangen van speeltoestellen en het organiseren van leuke activiteiten voor de kinderen. Het is natuurlijk mooi dat heel veel kinderen indirect meegenieten van deze cheques!”