NIEUW-LEKKERLAND / KINDERDIJK – Een hond heeft donderdagavond 23 november 2017 in een weiland langs de Tiendweg tussen Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk schapen aangevallen. Eén schaap overleefde dit niet. Drie andere schapen raakten gewond. De hond, die werd uitgelaten door zijn baas uit Nieuw-Lekkerland, wist rond 20.15 uur het weiland met de 18 schapen in te komen en begon vervolgens met de aanval.

Diverse schapen sprongen uit angst de sloot in en konden daar vervolgens niet meer uit komen. De brandweer werd opgeroepen om de dieren uit het water te halen.

Bij aankomst van de hulpverleners lagen diverse schapen gewond in de sloot en op de kant. Verspreid door het weiland lagen flinke plukken wol. “Er is bar gevochten,” concludeerde de brandweer. Eén schaap bleek te zijn verdronken.

Een ander schaap was er zo slecht aan toe, dat het op de rug van een brandweerman naar het toegangshek werd gedragen. In het totaal was de brandweer twee uur lang bezig met het redden en zoeken van schapen.

Ook de politie kwam ter plaatse. Onder meer om de gegevens van de hondeneigenaar te noteren. Later zal gekeken worden wat er met de aanvallende viervoeter gaat gebeuren. De politie kon daar donderdagavond nog niets over zeggen.

Update: de politie laat vrijdag weten dat er geen aangifte is gedaan en dat de hond niet wordt afgemaakt.