OUD-ALBLAS – De Dordtse politierechter heeft woensdag 15 november 2017 een 54-jarige man uit Dordrecht veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol in Oud-Alblas. De man reed op 12 juni van dit jaar in beschonken toestand tegen een boom nabij het Alblasserbos tussen Oud-Alblas en Papendrecht en brak daarbij zijn borstbeen en twee ribben. Politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse om de man uit zijn auto te halen en naar het ziekenhuis te brengen.

Vanwege het letsel kon er geen blaastest worden afgenomen. In het ziekenhuis werd daarom een bloedtest gedaan. Daaruit bleek dat de man drie keer meer alcohol in zijn bloed had, dan is toegestaan.

De Hoop
In de rechtbank vertelde de Dordtenaar over zijn alcoholprobleem en de tegenslagen die hij in de afgelopen tijd heeft moeten verwerken. Momenteel wordt de man wekelijks behandeld bij GGZ-instelling De Hoop.

Fout
Het rijbewijs werd na het ongeval direct ingevorderd door de politie, maar doordat er een beslissing te laat werd genomen en er daarmee sprake was van een administratieve fout, kreeg de vijftiger na een maand zijn pasje alweer terug. De officier van justitie eiste dat het rijbewijs van de man opnieuw wordt ingenomen voor de duur van zes maanden. Daarnaast eiste de openbaar aanklager een geldboete van 850 euro. De alcomobilist betuigde huilend spijt en vertelde met elke straf akkoord te zullen.

Uitspraak
De politierechter deed vervolgens direct uitspraak en veroordeelde de man tot een rijontzegging van een half jaar en een boete van 850 euro. Omdat de man rondkomt van een uitkering, mag hij de boete in termijnen betalen.