ALBLASSERDAM – Een automobiliste is vrijdag 10 november 2017 gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam. De vrouw reed op de rechter rijstrook en kwam in botsing met een vrachtwagen die naast haar reed en van baan wilde verwisselen. De auto van de vrouw tolde om de vrachtwagen heen en kwam tientallen meters verderop tot stilstand.

Via 112 werd gemeld dat er sprake was van een kettingbotsing. Er werd daarop direct opgeschaald naar ‘middel hulpverlening’. Ter plaatse bleken er geen acht, maar twee voertuigen bij de aanrijding betrokken te zijn.

De automobiliste is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. Hij kon zijn weg met zijn eigen voertuig vervolgen. De personenauto is door een bergingsbedrijf van de weg gehaald.

Na het ongeval werd de snelweg richting Rotterdam volledig afgesloten. Hierdoor ontstonden flinke files in de regio. Een uur na de aanrijding werd de weg weer vrijgegeven.

Foto’s: William van de Pol en Peter Stam.