ALBLASSERDAM – De Alblasserdammers Wouter van der Boor (94) en Hester van der Boor – Gaal (91) zijn zeventig jaar getrouwd. Maandag 30 oktober 2017 kwam burgemeester Jaap Paans het echtpaar, dat aan de Plantageweg woont, feliciteren met het platina huwelijk. Als cadeau overhandigde Paans een boek over het Werelderfgoed Kinderdijk.

Zelfstandig
Het echtpaar woont nog altijd zelfstandig. Wel krijgen ze hulp van familie en de thuiszorg. “Ik ben alleen een beetje fabrieksdoof,” vertelt Van der Boor. “Er was vroeger veel lawaai en tijdens werkzaamheden op de scheepswerf vielen er wel eens warme korrels naar beneden. Die kwamen dan soms in je oor terecht.”

Bazen
De heer Van der Boor had in zijn werkzame carrière tal van bazen. “Ik heb bij boeren gewerkt, bij de kabelfabriek (Nedstaal), op de scheepswerf van Giessen de Noord, bij scheepswerf Slob en als laatste bij Van der Grijp.” Dat ‘jobhoppen’ was niet omdat de bazen Wouter zat waren, integendeel, de Damdorper maakte zelf de keuze om van baan te wisselen. “Als ik ergens een cent per uur meer kon verdienen, ging ik weg. Dat ging vroeger zo.”

Direct verkocht
Wouter en Hester leerden elkaar in 1943 op de ijsbaan aan de Pontonniersweg in Papendrecht kennen. Het was liefde op het eerste gezicht. “Ik zag ineens dat hoofd en was direct verkocht. Ik dacht eerst dat ze een dochter van dokter Moolhuyzen in Papendrecht was. Later bleek dat ze in de huishouding bij de dokter werkte,” aldus Van der Boor.

Kinderen
Het echtpaar, dat 19 jaar in Alblasserdam woont en daarvoor altijd in Papendrecht heeft gewoond, kreeg drie dochters en één zoon en heeft tien kleinkinderen en zo’n twintig achterkleinkinderen.

Twee pakjes per week
Wouter heeft als hobby het houden van duiven. Momenteel heeft hij er 44 in de achtertuin. De duivenhobby nam hij in 1953 over van zijn vader. Verder steekt Van der Boor graag nog dagelijks een sigaretje op. “Ik rook twee pakjes per week. Voor ik ontbijt, steek ik er al één op. Voor mij is het echt een medicijn.”

Feest
Het platina huwelijk wordt binnenkort met de familie gevierd in een restaurant.