ALBLASSERDAM – De brandweer is maandagochtend 30 oktober 2017 uitgerukt naar de Savornin Lohmanweg in Alblasserdam, omdat in een ondergrondse container een mobiele telefoon terecht was gekomen. De telefoon werd zondagavond per ongeluk weggegooid. “Mijn man was bezig met opruimen en gooide ook het zakje waar de telefoon en mijn pasjes ( onder meer het rijbewijs) in zaten weg,” vertelt de eigenaresse.

De telefoon zelf uit de ondergrondse container halen lukte niet, omdat men vanaf de inwerpklep niet direct bij de afvalbak terecht kan komen. Er werd zondagavond zonder resultaat gebeld naar het telefoonnummer op de container. Om te voorkomen dat de container onverhoopt geleegd zou worden, parkeerde de eigenaresse haar auto vlakbij de ondergrondse afvalbak.

300 euro
Maandagochtend werd afvalverwerker HVC gebeld. “Daar vertelden ze me dat het 300 euro zou gaan kosten om de telefoon weer terug te krijgen. De container zou apart geleegd moeten worden en vervolgens zou er in de afvalzakken gezocht kunnen worden,” aldus de Alblasserdamse.

Brandweer
In een ultieme poging om de telefoon voor minder geld terug te krijgen, belde de vrouw naar de brandweer in Alblasserdam. Via de meldkamer werd besloten dat de brandweer even langs zou komen. Echter, net voor aankomst van de brandweer, bleek er een monteur van HVC in de buurt te zijn voor twee kapotte afvalbakken in het Damdorp. De monteur opende (kosteloos) de bak en viste met een hark de afvalzak met telefoon uit de container. Enkele minuten later arriveerde de brandweer. Na excuus en uitleg van de vrouw, konden de vrijwilligers direct terug naar de kazerne.

De Alblasserdamse is blij dat ze haar telefoon en pasjes terug heeft: “Op de telefoon staan foto’s die veel waarde voor mij hebben.”