ALBLASSERDAM – De politie heeft in de avond en nacht van donderdag 26 oktober 2017 een grote verkeerscontrole gehouden op de wrakkenplaats langs De Helling / A15 in Alblasserdam. Dit werd gedaan in samenwerking met de Belastingdienst. De controle startte rond 17.30 uur en was rond 00.30 uur afgelopen.

Snelheid
Aan beide kanten van de A15 stond een ANPR-camera. Deze camera scande de voertuigen die voorbij kwamen. De ‘hits’ werden door politiemotoren van de weg gehaald en aan een nadere controle onderworpen op de wrakkenplaats. Tegelijkertijd werd op snelheid gecontroleerd. Op de baan richting Rotterdam reden 613 voertuigen te snel en op de baan richting Gorinchem werden 1100 snelheidsovertredingen geconstateerd. De bestuurders krijgen binnenkort een boete thuisgestuurd.

Harddrug
Op de wrakkenplaats werden diverse overtredingen geconstateerd. Er werden twintig processen-verbaal opgemaakt voor zogenoemde ‘Mulderfeiten’, waaronder twee keer rijden zonder rijbewijs. Verder werden in één van de gecontroleerde voertuigen 28 pillen aangetroffen. De politie vermoedt dat het om de synthetische harddrug MDMA gaat. De pillen zijn in beslag genomen en worden onderzocht.

Belasting
De belastingdienst inde 20.739 euro aan openstaande belastinggelden. Diverse personen konden hun belastingschuld niet direct inlossen. Hun auto werd als onderpand in beslag genomen.