ALBLASSERDAM – In het kader van de Week van het Water wordt zaterdag 21 oktober 2017 een vaartocht gehouden over de Alblas bij Alblasserdam. Belangstellenden kunnen die dat ‘inschepen’ op een ponton bij de Dam. Om 10.30 uur wordt koers gezet naar de Blokweerse Wipmolen.

De landelijke actie van ‘De Week van het Water’ is door de gemeente opgepakt en vervolgens bij een Alblasserdamse burger, in dit geval bij Arie den Boer, neergelegd met de opdracht om een vaartochtje over de Alblas te organiseren. Den Boer vormde een klein gezelschapje om zich heen, bestaande uit Perry Stuart en Bep van Veenendaal, om samen een plan te ontwikkelen voor  een vaartochtje over de Alblas richting de Kinderdijkse molens.

De organisatie laat weten: “Het tijdsbestek was kort. Maar dankzij de medewerking van  firma Hak die een ponton beschikbaar stelt en  schipper Evert Swijnenburg  die bereid is om dit ponton over de Alblas en het Waterschap richting molens te trekken, kunnen mensen die graag deel willen nemen aan deze bijzondere manier van vervoer over water zich voor de 21ste opgeven via [email protected]

Aanmelden voor de vaartocht is noodzakelijk in verband met het beperkte aantal plaatsen. Daar het comité de veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, mogen jonge kinderen alleen  onder begeleiding meevaren.

Tijdens de vaartocht zal de deelnemers het een en ander verteld worden over het ontstaan van dit gebied. “Wees er snel bij. De plaatsen zijn beperkt,” luidt het advies.