ALBLASSERDAM – De inbeslagname van een auto aan het Cortgene in Alblasserdam door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft inderdaad te maken met het eerdere onderzoek naar anabolen en medicijnen. Dat meldt de politie donderdag 12 oktober 2017. Verder meldt de politie dat in het kader van het zogenaamde wederrechtelijke verkregen voordeel, het Openbaar Ministerie een groot bedrag heeft gevorderd bij verdachten. “Hiervoor is inmiddels voor enkele tonnen beslag gelegd. Omdat misdaad niet mag lonen, is woensdag 11 oktober ook de nieuwe auto van een van de verdachten in beslag genomen,” aldus Politie Drechtsteden Buiten.

Eerder dit jaar deed de politie bij de auto-eigenaar ook al een inval tijdens een onderzoek naar de handel in anabolen en medicijnen. Ook elders in het dorp en de regio vonden toen invallen plaats. Er werd bij deze invallen onder andere beslag gelegd op circa 30 duizend euro cash geld, bitcoins, een grote hoeveelheid medicijnen en anabolen en 3 dure auto’s. Dat onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Politie Drechtsteden Buiten meldt verder: “Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Geld is bij criminaliteit vaak de drijfveer, het motief en de opbrengst. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken de politie, OM en onder andere de FIOD criminelen in hun portemonnee en hebben ze geen profijt van hun daden. Tevens kunnen ze de winsten niet herinvesteren. Met het afgepakte vermogen worden eerst eventuele slachtoffers gecompenseerd, en de rest vloeit naar de staatskas.”