ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam waarschuwt middels tekstborden in het dorp voor ‘ernstige verkeershinder’. Dit heeft te maken met de onderhoudswerkzaamheden aan de Oude Torenweg en de Randweg in Alblasserdam die maandag 9 oktober 2017 van start gaan. Tegelijkertijd wordt ook een deel van de Lekdijk tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland afgesloten. De werkzaamheden aan de Veerweg bij Oud-Alblas, die ook volgende week uitgevoerd zouden worden, gaan niet door.

Het wegdek van de Oude Torenweg en de Randweg tussen de Wensveenrotonde en de Vondellaan is toe aan een nieuwe deklaag. Bovendien zijn diverse aanpassingen nodig aan drie kruispunten op de route en wordt een fietsoversteek beter ingericht. Het verbeteren van de veiligheid voor fietsers staat hierbij centraal. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

Eerste fase
De aannemer start maandag met de eerste fase: de aansluitingen Randweg/Vondellaan en de hoofdentree van de wijk De Waterhoven. De werkzaamheden duren tot en met 31 oktober. Vanaf begin november worden de kruising Oude Torenweg/Vinkenpolderweg en de fietsoversteek ter hoogte van de Emmertarwehof aangepast.

Eenrichtingsverkeer en omleidingen
Tijdens de werkzaamheden geldt op het traject Randweg-Oude Torenweg éénrichtingsverkeer (Koningin Wilhelminaweg, Elzenhorst en Vinkenpolderweg blijven bereikbaar). Van 05:30 tot 12.00 uur is de rijrichting het dorp uit, van 12.00 tot 05:30 uur is de rijrichting het dorp in. Op de toegangswegen staan omleidingsroutes aangegeven. Verkeersbegeleiders houden de situatie in de omgeving van het traject Randweg-Oude Torenweg nauwlettend in de gaten. Mochten er files ontstaan dan wordt daar direct op ingespeeld. Gemeente en aannemer streven er naar de periode waarin wordt gewerkt zo kort mogelijk te houden en doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Busroute
De bussen rijden de komende tijd ook een gewijzigde route. Arriva meldt: “voor de lijnen 89 – 93 vervalt de halte Roemer Visscherstraat.Er wordt verwezen naar de halte Nicolaas Beetsstraat. Voor de lijnen 16-891 vervallen de haltes: Nicolaas beetsstraat – Mesdaglaan – Roemer Visscherstraat. Verwezen wordt naar de halte : Plantageweg. Ook de halte Vinkenpolderweg vervalt. Hier wordt verwezen naar de Kelvinring.”

Geadviseerd wordt om de site 9292ov.nl en arriva.nl in de gaten te houden voor de actuele situatie.

Lekdijk
Komende week wordt er ook aan de Lekdijk tussen Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk gewerkt. Op onderstaande data zijn afsluitingen gepland op het dijkgedeelte tussen Hoogaarslaan en Kinderdijk:
– Maandag & dinsdag 9 & 10 oktober, overdag
– Woensdag 11 oktober, avond en nacht.

Pendelbussen
Op de genoemde tijdstippen dat de Lekdijk voor het verkeer is afgesloten tussen Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk, rijden de bussen van het openbaar vervoer – lijn 90, 93 en 190 – niet via Nieuw-Lekkerland. Reizigers kunnen gebruik maken van een pendelbus die tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk rijdt, bij de halte Streefkerk Dorp Zuid kunnen de passagiers overstappen op de bus richting Rotterdam en Utrecht. De pendelbus rijdt één keer per uur en doet in Nieuw-Lekkerland de volgende haltes aan: Sporthal De Klipper, Rehoboth Kerk, Purperreiger, Standerdmolen, Jan van Nassauplein, P. van der Veldenstraat. De vertrektijden van de pendelbus staan aangegeven op de haltes.

Veerweg Oud-Alblas
Aanvankelijk was het de bedoeling dat van vrijdag 6 oktober 07.00 uur tot vrijdag 20 oktober 18.00 uur het weggedeelte tussen de Veerweg en de bebouwde kom van Oud-Alblas ook afgesloten worden. Dit in verband met reparatiewerkzaamheden aan het wegdek, het aanbrengen van twee kleuren asfalt en het afwerken van bermen. De gemeente Papendrecht laat deze week echter weten dat die werkzaamheden niet doorgaan.

Meer informatie over de werkzaamheden in Alblasserdam is hier te vinden.