ALBLASSERDAM – Zo’n 35 (ex) kankerpatiënten en hun naasten hebben zich zaterdag 7 oktober 2017 laten verwennen in het IJsclubgebouw aan het Kortland in Alblasserdam. Een groep van veertien vrijwilligers, onder leiding van organisator Saskia Jongeneel, bezorgde de gasten een onvergetelijke dag. Dankzij de bijdrage van de sponsors, en die van de vrijwilligers, was de toegang voor de gasten gratis.

Verwendag
De gasten werden zaterdag rond 10.00 uur door Saskia ontvangen met koffie / thee en zelfgebakken cake en gebak. De bezoekers konden zich de hele dag door laten verwennen. Zo was er een visagiste, een kapster, een nagelstyliste, een reikimaster en een fysiotherapeut. Verder werd er Bingo gespeeld en was er livemuziek van de band ‘Vlinders 2.0’ uit Etten-Leur (Brabant). Tussen de middag waren er salades en broodjes en daarna was er nog een quiz. Tot slot werden er portretfoto’s gemaakt. De bezoekers mogen de foto’s binnenkort zelf ophalen bij foto Teunissen.

Andere mensen inspireren
De Alblasserdamse onderneemster Saskia Jongeneel van ‘Hair and Feetpleasure’ begon elf jaar geleden met de verwendag, nadat zij in haar praktijk mensen sprak die te maken hadden met kanker en daardoor soms radeloos waren. Bij Saskia konden zij hun verhaal kwijt. De Alblasserdamse vertelt: “Ik dacht: misschien kan ik wat voor deze mensen betekenen en zo ontstond het idee om een verwendag te organiseren. Dat is uiteindelijk dankzij de sponsors en vrijwilligers een succes geworden. Het geeft elke keer weer zoveel energie en voldoening om mensen te kunnen helpen. Daar doen we het voor. We hebben het in al die jaren met alle liefde gedaan en hopen de verwendag nog heel lang te blijven organiseren. Daarnaast hoop ik met deze dag ook andere mensen te inspireren om ook wat voor anderen te betekenen.”

Genieten
Saskia kijkt terug op een zeer geslaagde dag. “Alles is goed verlopen. Het is geweldig om te zien dat zieke mensen toch ook nog kunnen genieten. Er waren zelfs mensen bij die eigenlijk nooit buiten de deur komen. Het was een perfecte dag.”

Sponsors
De verwendag werd gesponsord door de Alblasserdamse IJsclub, Fiore Bloemen, Hotel Van Krimpen, ‘t Kaasmes, Albert Heijn, Ron’s Bloemensjop, de collega’s van Elly de Ruiter, Foto Teunissen, Martin de Bruin en de band Vlinders 2.0.