ALBLASSERDAM – De 110 meter lange Jubilee (Y714), het grootste jacht dat ooit door Oceanco in Alblasserdam is gebouwd en in februari 2017 te water werd gelaten, heeft in de afgelopen maanden drie prestigieuze ‘awards’ gewonnen. Het miljoenenjacht won bij de Word Yacht Trophies de ‘Yacht of the year award’ voor jachten van 82 meter en langer. Verder won het bij de jachtenshow in Monaco de ‘Finest superyacht award’ en de ‘Exterior Design Award’.

Het jacht heeft onder meer diverse zwembaden, een beach club en een helikopterplatform. Aan boord is plaats voor dertig gasten. In de afgelopen maanden heeft het jacht gevaren op de Middellandse Zee.

Het miljoenenjacht staat overigens nog steeds te koop bij Burgess. Naar verluidt bedraagt de vraagprijs ongeveer 275 miljoen euro. Meer foto’s, onder meer van het interieur van de Jubilee, zijn te zien op de website van verkoopmakelaar Burgess.