NIEUW-LEKKERLAND – Voor het vierde jaar op rij doet het team ‘Shae en Luna SugarFriends’, met deelnemers uit Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland mee aan de jaarlijkse DiaBeatitRun die op 30 september 2017 wordt gehouden. . Het team, vernoemd naar twee meisjes uit Nieuw-Lekkerland en Strijen, is nog op zoek naar sponsoren, om zodoende zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Diabetes Fonds. Ook is er op Facebook een veiling gestart. Bij de onlineveiling worden allerlei producten verkocht. Van kaartjes voor een bezoek aan de molen tot taarten, armbanden en cadeaubonnen. Iedereen is vrij om mee te bieden.

Bij Luna van Aarle (12) uit Nieuw-Lekkerland en Shae Schults (13) uit Strijen werd eind 2013 de diagnose Diabetes Type 1 vastgesteld. Dit veranderde hun leven ingrijpend. Diabetes type 1 houdt in dat de alvleesklier geen insuline meer aanmaakt, doordat het afweersysteem de cellen die insuline produceren uitschakelt. Daarom is het nodig om bij alles wat er gegeten wordt, zelf insuline toe te dienen voor middel van een spuit of pomp.

Dubbele marathon
Tijdens de DiaBeatit Run trotseren de renners de Euromast (589 treden) en lopen zij vervolgens in estafette de dubbele marathon (84 kilometer) van Rotterdam naar Amsterdam. De opbrengst van het hardloopevenement gaat naar het Diabetes Fonds. Voorafgaand aan de run wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld.

Alblasserdam en Lekkerland
Mensen uit Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland doen op 30 september 2017 mee, onder de naam ‘Shae en Luna SugarFriends’ mee aan de DiaBeatit Run. Eén runner start onderaan de Euromast om na niet minder dan 589 traptreden zijn of haar teamgenoten boven in de mast op te halen. Vervolgens leggen de teams een parcours af dat dwars door het Groene Hart gaat om na 84 km te worden onthaald bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het Diabetes Fonds
De opbrengst van de DiaBeatit Run gaat naar het Diabetes Fonds voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes. Onderzoek brengt de toekomst sneller dichterbij. Een toekomst met betere behandelingen voor diabetes, zoals niet meer hoeven prikken en spuiten. Een toekomst met vrijheid, zonder angst voor nare gevolgen van diabetes.

Sponsoren
Er zijn nog veel sponsoren nodig, want hoe meer geld er wordt opgehaald hoe meer onderzoek er gedaan kan worden door het Diabetes Fonds naar genezing van Diabetes Type 1, zodat Luna, Shae en één miljoen andere mensen met diabetes weer een onbezorgd leven kunnen leiden. Sponsoren kan via http://www.diabeatitrun.nl/shaeenlunasugarfriends

(Rommel)markt
Om nog meer geld op te halen, wordt dit jaar, samen met Het Parkhoff in Dordrecht, een rommelmarkt gehouden om zoveel mogelijk geld op te halen. De markt vindt plaats op zaterdag 23 september van 9 uur tot 14:30 uur in de Biesboschzaal, Koningstraat 290, 3319 PH Dordrecht. Behalve tweedehands spullen is er ook biofruit van Toff, een enveloppenspel ,koffie met gebak, broodje hamburger, zelfgemaakte artikelen door de bewoners van Het Parkhoff,  voor de kinderen een grabbelton en blikgooien en de bekende pindarotsjes die het team elk jaar verkoopt, wordt nu alleen verkocht tijdens de markt.