ALBLASSERDAM – Het Belgische Openbaar Ministerie gaat een 59-jarige vrachtwagenchauffeur vervolgen voor de dodelijke aanrijding van een 6-jarige jongen die eerder dit jaar in Sint-Andries bij Brugge (BE) plaatsvond. Het proces tegen de chauffeur vindt nog dit jaar plaats, meldt Nieuwsblad.be. Volgens de nieuwssite heeft een deskundige vastgesteld dat de Alblasserdammer de overstekende jongen had moeten opmerken. De politierechter zal later dit jaar moeten oordelen of er inderdaad een strafbare fout is gemaakt.

De fatale aanrijding vond in februari plaats in Sint-Andries (Brugge). De 6-jarige Yamen, die vier maanden eerder uit Syrië was gevlucht, stak het zebrapad over naar zijn school. De vrachtwagen, van het bedrijf uit Alblasserdam, was gestopt om enkele andere kinderen en ouders over te laten, maar vertrok op het moment dat Yamen nog niet over was. De chauffeur verklaart tegenover Belgische media dat het hem een raadsel is hoe dit heeft kunnen gebeuren. “Ik heb hem echt niet gezien. Het is onwezenlijk wat er gebeurd is. Ik vind het verschrikkelijk voor die jongen en zijn moeder,” aldus de chauffeur tegen Nieuwsblad.be.

Foto: Tiemen Schuit.